13 Νοε 2008

EGoneis: Τι Gozilla τι Mozilla ...

Αυτή την περίοδο, λαμβάνω μέρος σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης κατοίκον (egoneis ) σε γονείς μαθητών Γυμνασίου ως εκπαιδευτής.

Στην ουσία τρέχω μια παρουσίαση και συζητάμε διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν τους γονείς. Να διευκρινήσω ότι σε περίπτωση που θέλουν οι γονείς να προχωρήσουν την εκπαίδευση τους μπορούν να το κάνουν μέσω e learning όπου στη συνέχεια μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους μέσω εξετάσεων.

Η μέχρι τώρα εντύπωση που έχω πάρει είναι πολύ θετική ως προς την θέληση των γονέων να μάθουν το μέσο. Με τρομερή αυτογνωσία που για να είμαι ειλικρινής δεν την περίμενα θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από το internet με τα θετικά και τα αρνητικά του. Η μόνη μέχρι τώρα κοινή σταθερά σε όλους τους γονείς, είναι οι διάφορες τηλεοπτικές φοβίες που έχουν προκληθεί απο όλους τους "έγκριτους" και "ακέραιους" τηλεοπτικούς κυρίως δημοσιογράφους. Το internet κλέβει τα παιδιά μας, το internet οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές προσωπικότητες, το internet αυτό το internet το άλλο.

Και αναρωτιέμαι κε πρωινο-μεσημεριανο-βραδινε δημοσιογράφε, μήπως αντί να τρομάζεις τον κόσμο που δεν γνωρίζει πολλά για αυτό το νεό μέσο (είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς) μήπως να τον ενημέρωνες που μπορεί να απευθυνθεί για να επιΜορφωθεί...?

Το χρειάζεσαι και εσύ btw...

Δεν υπάρχουν σχόλια: